Berättelser
Här publiceras berättelser och krönikor till Noir. De kan vara skapade av Team Noir eller av någon inom Noir-samvaron. Har du en berättelse som du vill få publicerad så skicka ett email till marco [snabel-a] noir [punkt] nu

DokumentUpplagd

Sortera efter : namn | datum | träffar [ stigande ]
file icon Tjukovs LagPopulär! 2010.05.07 Träffar: 3530

Tjukovs Lag spelades på Gothcon 2010. Beskrivningen av berättelsen var då följande (sammanfattat):

"På militärbas 16, några mil utanför Sandukar, planerar armén en invasion av Presvedonia, en utbrytarstat i öst som Imperiet legat i krig med sedan flera år tillbaka. Basen styrs av en viss generalmajor Alexander Maximilian Tjukov, en av de hårdaste generalerna i Statens armé. Han styr basen med järnhand, och ett allseende öga. Inför den stundande militärövningen måste tre besvärliga officerare hållas undan, och för detta anlitas Du. Men vad som först framstår som en välbetald semester i lyx och flärd förvandlas snart till en kamp för överlevnad och moraliska dilemman och fiender bakom varje hörn. Skumma saker göms under ytan på basen, märkliga skrik hörs från anläggningar vars existens förnekas av de högre hönsen. De besvärliga officerarna du och dina kolleger skall sitta barnvakt åt vill antingen mörda er eller rekrytera er till deras egen sak. Samtidigt vakar General Tjukov över varje steg ni tar, osynlig men allt för tydlig."

Tjukovs lag är en berättelse om korruption och militära hemligheter. Genre beror mycket på vad spelledaren väljer att fokusera på, och kan skifta mellan acion, skräck och komedi. I klassisk noir-anda ligger fokus på karaktärerna och deras dolda eller uppenbara mål, drivkrafter och personliga relationer.

file icon Berättelse - En Byråkrats BortgångPopulär! 2008.03.27 Träffar: 4569

En Byråkrats Bortgång spelades på Gothcon 2008. Beskrivningen av berättelsen var då följande (sammanfattat):

"Ett kallt ösregn omslöt Sandukar och höll staden i ett järngrepp. Men det var inget som tjänstedirektör Katinka Voronina tänkte på medan hon hastade genom Arkivministeriets dunkla stenkorridorer. En i hennes ansvarsgrupp hade drabbats av en fruktansvärd olycka. Förste kontrollinspektör med särskild behörighet Oliver Kessler hade störtat ut för den lömska källartrappan ner till arkivsektion B34-5 och krossat skallen i fallet. Mycket beklagligt då herr Kessler var halvåret från en god tjänstemannapension med fulla statsförmåner. Men än värre var att den dossier han burit på inte stod att finna. Varken kopian eller originalet från Sanningsministeriet fanns vid trappans fot. Fru Voronina stannade vid sektionsdirektörens tunga dubbeldörr. Det var tyst nu när hennes klackar inte längre ekade bland de tomma rummen. Hon knackade kort och öppnade. Det skulle bli en lång natt."

Berättelsen utspelar sig under några desperata och stressfyllda timmar inom Akrivministeriet, där spelarna gestaltar tjänstemän inom byråkratins kvarnar. Noir utspelar sig i en dystopisk värld skild från vår egen, i en miljö som hämtad från klassiska 40-tals film-noir-filmer blandat med storverk som Dark City, Metropolis, Brazil, V för Vendetta och Bladerunner. I dess mitt finns en väldig och oformlig korrupt stat vilken regerar över medborgarnas liv, en Kafka-liknande byråkrati som lägger sig i allt och en polis vars främsta uppgift är att skydda statens intressen snarare än att värna medborgarna eller utreda brott.

file icon Berättelse - Porträtt av en MördarePopulär! 2007.10.05 Träffar: 4344

Porträtt av en Mördare var med i Fenix 01/2007. Beskrivningen av berättelsen var då följande (sammanfattat):

Efter en vild födelsedagsfest hemma hos en av huvudpersonerna vaknar de och finner ett kuvert. Kuvertet innehåller en stor summa pengar, en nyckelring med nummer 99981 och ett brev med instruktioner. I soffan ligger ett lik och polisen knackar på dörren. Berättelsen för huvudpersonerna in i en värld av mördare, byråkrater och manliga prostituerade, som alla tror att huvudpersonerna äger något mycket värdefullt.

file icon Berättelse - Dold KärlekPopulär! 2007.04.29 Träffar: 5190

Dold Kärlek spelades på Gothcon 2007. Beskrivningen av berättelsen var då följande (sammanfattat):

"Sanningsministeriet har i granskningen av manuskriptet 'Dold kärlek' funnit den nuvarande slutscenen oacceptabel. Att krigshjälten nekar kvinnan, för att i stället leva med vännen från skyttegraven, inbjuder att tolkas som ett uttryck av förbjuden kärlek. En statlig granskare kommer att sändas för att överse det avslutande arbetet med filmen och säkerställa att det moraliskt korrekta förhållandet mellan en man och en kvinna skildras.

Regissören torkade svetten ur pannan och såg på sina medarbetare. Han sökte desperat i deras ansikten efter hjälp att välja mellan finansiärens manus och den statliga censuren."

Vid frontlinjerna dör soldater i skyttegravarna i kampen mot den ansiktslösa fienden, medan medborgarna i huvudstaden Sandukar gör sina uppoffringar för kampen. Men medborgarna måste underhållas och informeras, och detta görs via radio och via biograferna. De färdiga huvudpersonerna i "Dold kärlek" är en filmgrupp som försöker slutföra inspelningen av den senaste romantiska skyttegravsfarsen. Men de hamnar i trubbel med den statliga censuren och den lokala maffian, och måste ta några tuffa beslut.

Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?