Bloggar
Vad bjuder då 2007 på? Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-02-04

Noir har nu funnits ute i cirka fem veckor. Det har varit omtumlande, minst sagt. Glädjande nog har spelet mottagits väl runt om och röster hörs vilka säger att de uppskattar Noir – vilket vi i Team Noir tycker är jättekul.

Team Noir är samlingsnamnet för vi elva personer som ligger bakom Noir och som alla har bidragit med engagemang och kreativitet på olika sätt till skapelsen. Vi tog alla en tid ledigt känslomässigt för att ladda batterierna efter den urladdning som projektet blev under hösten 2006.

Diskutera den här artikeln på forumet. (11 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2007-04-09 )
Läs mer...
 
Hur jag spelar Noir: Undersökningar Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-01-06

De flesta som spelar Noir märker rätt snart att spelet inte går in på detaljer i de flesta fall utan ger en ram och möjlighet för användaren att bruka på det sätt som passar bäst. Jag tänkte idag förmedla några tolkningar som jag själv har av Noirs regler när vi spelar. Det är mycket möjligt att fler punkter kan komma i ett senare inlägg.

Senast uppdaterad ( 2007-02-20 )
Läs mer...
 
Våga vara kvinna i Noir Skriv ut E-post
Skrivet av Victoria Eriksson   
2006-12-29

När man tar del av ett spel som Noir kommer förstås oundvikligen frågan om kvinnosynen upp. Hur kan man göra ett spel som på detta sätt nedvärderar kvinnan och riskerar att skrämma bort alla kvinnor från rollspelshobbyn? Låt mig då som kvinna och Noir-spelare säga följande. Noir drar saker till sin spets. De kvinnor som är förtryckta är verkligen förtryckta. De män som är fördärvade är verkligen fördärvade. De samhällsfunktioner som är korrupta är verkligen korrupta. Visst är porträtteringen av kvinnan i Noir på många sätt föga smickrande, men så är även bilden av mannen.

Senast uppdaterad ( 2007-02-11 )
Läs mer...
 
Hundratals stora, hårda och tunga paket kommer lastade… Skriv ut E-post
Skrivet av Rikard Jespersen   
2006-12-20

Jag har gjort mitt för den här gången. Jag har tjatat på tryckeriet, bråkat med binderiet, gnällt på fraktfirman och säkerligen gjort mig förtjänt att titeln ”världens jobbigaste svensk” för alla som varit inblandade i Noir-projektet efter att vi i team Noir var färdiga med boken. Jag har gjort allt som stod i min makt att göra för att få våra böcker levererade till svensk mark innan jul – och jag lyckades – med knapp marginal.

Men som sagt, jag har gjort mitt för den här gången och nu vilar det ytterst tunga ansvaret på att få ut böckerna till er på Kim Vässmar. Jag vill att vi alla skickar våra mest positiva tankar till Gotland, att vi tar några sekunder till att tacka Kim för att han ställer upp för oss alla. Betänkt, det är dagarna innan jul med all stress som det innebär och ändå tar Kim sig tid till att packa om hundratals böcker i paket för att alla som har beställt Noir ska få en god jul.

Det finns bara en hjälte en dag som denna och han heter Kim Vässmar! Tack!

Skriv gärna några uppmuntrande ord till Kim som han kan se när han tar en liten paus från packandet (han kommer nog att hålla på halva natten).

Diskutera den här artikeln på forumet. (10 inlägg)
Senast uppdaterad ( 2006-12-21 )
 
Noveller Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2006-12-16

Nu går vi alla, både konstruktörer och blivande spelare och berättare, och väntar. Jag ser fram emot att hålla den tryckta boken i mina händer.

Men det är inte själva Noir-boken jag ska prata om, utan om noveller.

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa > Sista >>

Resultat 28 - 36 av 49
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?