Bloggar
Rapporter från skyttegravarna Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2006-11-01

Jag skrev en spelrapport från ett möte med Dödläge, introduktionsäventyret som följer med grundboken till Noir. Spelrapporter är som rapporter från skyttegravarna, från händelsernas centrum och ger en bild av hur verkligheten faktiskt ser ut.

Senast uppdaterad ( 2006-11-01 )
Läs mer...
 
Den längsta resan Skriv ut E-post
Skrivet av Rikard Jespersen   
2006-10-31

Obönhörligen passerar sekunder, minuter och dagar förbi som om de vore löv för vinden och det finns ingenting man kan göra åt det. Visst kan man kratta upp löven och lägga dem i en hög för att bevara dem likt fotografier i ett album men sanningen är ändå den samma – tiden har för alltid passerat och kommer inte tillbaka.

Det känns som en evighet sedan jag satte mig ner och drog de första linjerna i det som skulle komma att bli Noirs utseende. Då var det enbart roligt och spännande. Det var upplyftande att komma hem från jobbet, slänga i sig maten och sätta sig vid datorn och skapa… Men det var länge sedan. Då var det enbart nöje, något man gjorde när det fanns tid och lust och mot en deadline som var så oöverskådligt långt fram i tiden. ”nästa jul?”. Det var ju mer än ett halvår kvar till julen i år, ”nästa jul”. Men nu är vi här, det är inte mer än knappt två månader kvar till jul och deadlinen som drogs upp för ett och ett halvt år sedan verkar hålla även om det har varit lite nervöst då och då under resans gång.

Senast uppdaterad ( 2006-10-31 )
Läs mer...
 
Limited edition och provtryck Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2006-10-24

Allt spännande sker när jag inte är på plats. När detta skrivs, ombord X2000 (med en värdelös Internetuppkoppling), nås jag av nyheten att provtrycket av Noir har anlänt till Rikard. Och jag som är på väg till Stockholm för att hålla föredrag på Internetdagarna i Älvsjö i morgon. Så jag kommer tidigast att se det i morgon kväll. Spänd förväntan minst sagt! Hoppas verkligen att det är lyckat så vi kan ge klartecken för tryck på riktigt.

I övrigt håller vi på att välja ut hur fuskläderomslaget på den begränsade utgåvan av Noir skall se ut, eller snarare, vilken färg det skall ha. De som verkar vara i toppstriden är sobert svart, mörkgrönt, benvitt eller djuprött. Några förslag för att hjälpa oss att välja? Du har ett par dagar på dig för att göra din åsikt hörd.


Diskutera den här artikeln på forumet. (19 inlägg)

 
Är sex kontroversiellt? Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2006-10-07

Jag reflekterar i efterdyningarna över en av de mest aktiva trådarna någonsin på www.rollspel.nu . Tråden finns här: Porr i Noir. Det är en tråd som på en dryg vecka har haft över 6 000 besök! Detta är sensationellt i sig. Men jag förstår fortfarande inte varför sex i rollspel anses vara tabubelagt?

Senast uppdaterad ( 2006-10-09 )
Läs mer...
 
Karaktärsspel i Noir Skriv ut E-post
Skrivet av Petter Nallo   
2006-09-27

Karaktärerna man skapar i Noir (eller Huvudpersonerna som de så fint kallas) har en förmåga att bli betydligt mer komplexa och intressanta än i andra rollspel. Nu säger jag inte detta för att skryta eller hävdar inte att jag är färgad av att ha deltagit i skaparprocessen. MEN… de biter sig fast. Man går omkring och tänker på sina karaktärer, deras olika sidor, deras nycker och hur man kan porträttera dem.

Senast uppdaterad ( 2006-09-27 )
Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa > Sista >>

Resultat 37 - 45 av 49
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?