Bloggar
En byråkrats bortgång (uppdaterad länk) Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2008-01-22
"Ett kallt ösregn omslöt Sandukar och höll staden i ett järngrepp. Men det var inget som tjänstedirektör Katinka Voronina tänkte på medan hon hastade genom Arkivministeriets dunkla stenkorridorer. En i hennes ansvarsgrupp hade drabbats av en fruktansvärd olycka. Förste kontrollinspektör med särskild behörighet Oliver Kessler hade störtat ut för den lömska källartrappan ner till arkivsektion B34-5 och krossat skallen i fallet. Mycket beklagligt då herr Kessler var halvåret från en god tjänstemannapension med fulla statsförmåner. Men än värre var att den dossier han burit på inte stod att finna. Varken kopian eller originalet från Sanningsministeriet fanns vid trappans fot. Fru Voronina stannade vid sektionsdirektörens tunga dubbeldörr. Det var tyst nu när hennes klackar inte längre ekade bland de tomma rummen. Hon knackade kort och öppnade. Det skulle bli en lång natt."

Diskutera den här artikeln på forumet. (4 inlägg)
Senast uppdaterad ( 2008-02-09 )
Läs mer...
 
Noir: Uppdatering till v1.01 Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-12-01

Det är nästan ett år sedan Noir kom ut på den svenska rollspelsmarknaden. Under denna tid har otaliga berättelser utspelat sig, huvudpersoner har kommit och gått, vissa har lyckats, andra har glömts bort likt så många andra av Sandukars offer. Utifrån detta har information inhämtats, analyserats och behandlats. Information gällande hur Noirs regelverk hanterar att ge liv åt berättelserna, hur balansen mellan olika regler står sig, och hur väl systemet ger stöd åt dramatiska och personliga berättelser, i den anda och vision vilken är Noirs ryggrad. Detta dokument ger förslag på modifieringar av och tillägg till existerande regelbas. Det står varje spelgrupp fritt att använda sig av innehållet i detta dokument. Dock anser Team Noir att dokumentet är ”officiellt” och bör anses som det rådande och mest aktuella versionen av Noirs regelbas.

Detta dokument bör ses som en "beta", den är på remiss hos er nu, så kommentera gärna, allt från innebörd till eventuella språkfel. Den här texten kommer att presenteras i spelpaktet där skärm, kort och annat ingår, samt finnas i en formgiven gratisversion i PDF här på Noir-webben.

Diskutera den här artikeln på forumet. (11 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2007-12-01 )
Läs mer...
 
Noir och 2008 Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-11-18

Jag får börja med lite dåliga nyheter. Team Noir kommer inte att släppa några böcker eller liknande tillbehör under 2007. Personakterna skall färdigställas under julledigheten och speltillbehörspaktet följer direkt därefter. Dessa bör komma efter varandra under februari eller mars. Vi beklagar detta men verkligheten äter upp mycket av vår tid.

Bland de goda nyheterna märks att alla de fem böckerna som planeras till Noir är igångsparkade, vissa mer, andra mindre. Men detta betyder att de utvecklas parallellt snarare än i följd. Petter Nallo håller med järnhand i Sandukar: Hoppets stad, Henrik Örnebring vakar över Imperiet och Patrik "Blaren" Hultén blir berättelsemästare för berättelsesamlingen. Bakom kulisserna börjar få form och jag hoppas inom kort kunna presentera huvudförfattare till denna mycket intressanta bok. Slutligen, boken om det ockulta ges uppmärksamhet också av hr Nallo.

Dessutom kommer vi att släppa material via Speltidingen Fenix - i nästkommande nummer finns ett utdrag ur Sandukar, en beskrivning av Vattengraven, hemvist för Hexagonen. På Gothcon i vår kommer Noir att kunna spelas, med berättelsen En Byråkrats Bortgång, där Patrik axlar manteln i en mångbottnad och personlig väv av mysterier, brott och skam.

Så även om Staten gör sitt bästa för att kväva våra röster sker arbetet med intensitet och drivkraft. Sveriges bästa rollspel kommer växa sig större under 2008 och framgent!

Diskutera den här artikeln på forumet. (14 inlägg)

 
Den Inre Cirkeln öppnas Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-10-11

Den Inre Cirkeln är platsen för engagerade och fantasirika Noir-anhängare att dels byta erfarenheter och diskutera projekt, men också att skapa material som skall bli "officiellt" -  antingen via publicering på NoirWEB, via externa media (exempelvis Speltidningen Fenix) eller som bidrag i någon av Noirs böcker. Den Inre Cirkeln kan sägas stå precis intill kärnan kallad Team Noir.

Vill du vara med? Känner du att du kan skriva och bidra till Noir på ett kvalitativt sätt? Skicka ett privat meddelande till mig, Marco, och berätta kort om dig själv och vad du tror att du kan berika Noir med.

Du kanske är den vars namn kommer att stå på framtida Noir-alster!

Diskutera den här artikeln på forumet. (5 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2007-10-11 )
 
Henrik Örnebring till Team Noir Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-10-10

Team Noir kan med stor glädje meddela att de har fått en ny medlem i form av veteranen Henrik Örnebring. Henrik skriver regelbundet för speltidningen Fenix, har bidragit till flera supplement till Mutant: Undergångens Arvtagare och tillsammans med Ola Janson skrivit "Göborg: Encyklopedistens Klagan" (bästa kampanjbok 2005 enligt Fenix läsare), samt varit huvudskribent för de kommande modulerna "Deadwood" och "New Mexico" till nya upplagan av Western. Han är dessutom publicerad författare med romanen Blodsmak, förlagd till Mutants kampanjvärld.

Henrik kommer att ansvara för boken "Imperiet: Järn och Blod" och det är hans första arbete för Noir. Han har själv skrivit en kortare teaser-text:

Diskutera den här artikeln på forumet. (11 inlägg)

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa > Sista >>

Resultat 10 - 18 av 49
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?