Artiklar
Noir recenserat i Signaler Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-02-12

Noir recenserades i senaste Signaler från Sverok (nr 51) och fick mycket goda omdömen! Recensenten Emil Fröjd tyckte bland annat att "Stämningen och stilen som skaparna lyckas förmedla är fantastisk och inspirerande" och "Allt som allt tycker jag att Noir är ett mästerverk och ett givet köp". Det som jag själv blev allra mest glad över är "Den snara framtiden får utvisa om jag har fått ett nytt favoritrollspel, med det lutar i alla fall ditåt".

Jag och alla andra i Team Noir är jätteglada över att Noir verkar falla i god jord bland läsare och spelare runt om i Sverige. Ni driver oss alla att prestera mer och ännu bättre i framtiden.

Diskutera den här artikeln på forumet. (1 inlägg)

 
Noir i Fenix 1/2007 Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2007-01-29

"Bland de mest riskabla berättelserna att rollspela är deckargåtor. Mycket kan gå fel när spelarna ska leta ledtrådar och dra slutsatser, och slutsatserna kan bli helt annorlunda mot vad berättaren förväntar sig. Samtidigt är deckaren en vanlig karaktär inom noir-genren, och därför vill man gärna kunna förbereda deckarscenarier till Noir."

Så inleds den femsidiga artikeln "Deckarhistorier i Noir" i Fenix första nummer 2007, som finns att köpa nu. Artikeln handlar om hur berättaren kan förbereda deckarhistorier, och hantera om spelarna går för snabbt eller för långsamt fram. Dessutom presenteras ett spelexempel på hur deckargåtor kan gå till, med en relationskarta och bakgrund som går att använda till en egen berättelse.

Diskutera den här artikeln på forumet. (1 inlägg)
Senast uppdaterad ( 2007-01-29 )
 
Berättartävling på wikin Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2007-01-22

Nu finns chansen att vara med och skapa en central berättarperson till en kommande Noir-berättelse i speltidningen Fenix. Läs mer på forumet, och ställ gärna frågor i den tråden.

Senast uppdaterad ( 2007-01-22 )
 
NoirWiki öppnad! Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2007-01-11

En wiki har nu öppnats för allting Noir. Skriv in information från Noir-böckerna, lägg till egna artiklar, skriv husregler, noveller, krönikor, huvudpersoner och så vidare. Wikin behöver er användare! Tveka inte, gå till wikin nu!

Diskutera den här artikeln på forumet. (9 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2007-01-11 )
 
Referensark tillgängligt! Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-01-11

Ni bad om det, så här kommer det! Ett tvåsidigt referensark finns nu under Ladda ner. Den ena sidan sammanfattar alla Stridshandlingar samt Initiativ och den andra behandlar Öde och hur Attributen räknas ut (bra att ha vid Skicklighetsförbättring).

Diskutera den här artikeln på forumet. (4 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2007-01-11 )
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 Nästa > Sista >>

Resultat 19 - 27 av 45
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?