Intro Skriv ut E-post
Skrivet av Martin Fröjd   
2006-08-22
Det är väl lämpligast att jag inleder mitt bloggande här med att presentera mig själv. Jag är Martin Fröjdh aka RipperDoc, rollspelare sedan dryga 10 år och Neogames -frilansare sedan ca 5 år. Efter att ha spellett en kampanj för Marco och Petter blev jag inbjuden att delta i författandet av Noir, vilket jag gjorde, även om mina insatser hittills varit blygsamma - jag har varit bollplank, korrläsare, speltestare, skrivit en novell samt byggt upp webbplatsen.

Webbplatsen är väl det jag investerat mest tid i. Under sommaren har jag installerat och finslipat webben, tillsammans med Patrik Hultén som gång på gång, och mycket lojalt, gjort nya omgånger grafik. Innan släpp har Noir haft en sådär 3 generationer grafik, med många mindre korrigeringar däremellan. Nuvarande tema har jag fantasifullt valt att kalla Noir Rust.

Noir.nu är baserat på artikelsystemet Joomla , en ny version av samma system som redan används på exempelvis NoGo och rollspel.nu. Det har dock behövt tweakas en hel del under arbetets gång för att passa Noirs behov, dessutom har vi provat en mängd komponenter och plugins till Joomla, för att se att de fungerar och passar oss.

Tack vare Joomla kommer det vara busenkelt för oss i redaktionen att lägga till nyheter, artiklar, nya funktioner, ändra utseendet eller motsvarande. Joomla har sina svagheter, bland annat en bristande flexibilitet, trög sidvisning och opraktiskt användargränssnitt, men jämfört med gammaldags HTML-knackande är det här överlägset.

Den närmsta tiden förväntar jag mig behöva korrigera småbuggar som säkert upptäcks eller uppstår i och med att besökare börjar strömma in. Men i samma veva har jag också fått i uppdrag att vara huvudförfattare till första Noir-supplementet, ett uppdrag jag redan börjat arbeta på. Vad det är ... får ni läsa i nästa bloggavsnitt.

 Diskutera den här artikeln på forumet. (3 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2006-09-01 )
 
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?