Nervig upptakt Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2006-09-17
Det är något intensivt i deadlinerushen som alltid infinner sig mot slutet av vilket rollspelsprojekt jag har varit med om. En nerv framträder, med koordinering mellan text, illustrationer, formgivning och redigering/korrektur. Denna helg har dominerats av slutfasen, de sista få procenten, innan Noir skickas på tryck. Och det är fokuserat in i det sista. Är den där texten tillräckligt bra egentligen? Är den rätt i sitt sammanhang? Fungerar den där bilden eller behöver den göras om? Blir den där bilden bättre av att flyttas till en annan position eller genom att spegelvända den? Massor av beslut fattas hela tiden.

I går kväll, runt 22-snåret uppkom egentligen dagens enda kontrovers, gällande Noirs omslag. Vår formgivare Rikard utstötte med passion och övertygelse sin bestörtning över hur kompositionen mellan bild och logotype såg ut, medan jag, Petter och Victoria inte såg problemet. Jag ser fortfarande inte problemet, även om jag förstår Rikard upprördhet – han är en virtuos när det gäller design, layout och formgivning, och han vill inte göra ett omslag som ”ser ut som en jävla kommuntidning”. Jag upplever att vi fick ordning på det hela till slut och att vi accepterar den kompromiss som framkom efter mer mixtrande i programmen. Ångest föder kreativitet.

Under veckan kommer previews-materialet att updateras med den nya looken (skyttegravarna i sidfoten är historia) och vi kommer att lägga upp mer förhandstittar. Efter att Noir presenteras i kommande Fenix i slutet av september planerar vi att lägga upp ett helt kapitel från Noir i PDF på sajten.

Vi beslutade i går också att göra en liten upplaga av Noir i en högkvalitativ, begränsad (”Limited edition”), numrerad och mycket stämningsfull utgåva, riktad till dem som gillar att samla på rollspel. Jag hoppas detta faller några i smaken?

Diskutera den här artikeln på forumet. (3 inlägg)

Senast uppdaterad ( 2006-09-17 )
 
< Föregående   Nästa >
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?