Noveller Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2006-12-16

Nu går vi alla, både konstruktörer och blivande spelare och berättare, och väntar. Jag ser fram emot att hålla den tryckta boken i mina händer.

Men det är inte själva Noir-boken jag ska prata om, utan om noveller.

En del gillar noveller och stämningstexter i rollspel, eftersom de ger just stämning och en inblick i hur världen fungerar. Andra tycker att de bara tar upp plats, och bläddrar förbi dem för att komma till reglerna och världsbeskrivningen. Själv har jag läst så många ointressanta stämningstexter i olika rollspel att jag lutar åt det senare hållet, men jag är alltid beredd att bli positivt överraskad. Jag hoppas att alla läsare, precis som Alea och Bentoni, ska gilla texterna i Noir.

Det finns flera noveller från Noir-boken som förhandstittar. Något som gör mig väldigt glad är att forumets medlemmar har bidragit med egna noveller, redan innan boken är släppt. Därför har ett nytt delforum startat som heter Biblioteket. Min förhoppning är att det kommer att fyllas av fler noveller och stämningstexter, och att forumfolket kommer att ställa ifrån sig whiskeyglasen länge nog för att kommentera novellerna de läser.

Det finns alltid saker att lära sig, så förutom att skicka in texter hoppas jag att Biblioteket dessutom fylls av skrivtips. Att skriva en novell kan vara ett sätt att ta sig in i huvudet på en berättarperson, eller att leka med sin huvudperson även när man inte spelar. Att skriva är roligt, men extra roligt blir det om man vet att någon läser det man har skrivit. Vi som gillar att skriva kan ta tillfället i akt att hjälpa varandra att bli ännu bättre.

Diskutera den här artikeln på forumet. (1 inlägg)
 
< Föregående   Nästa >
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?