Speltest av Dold kärlek till GothCon Skriv ut E-post
Skrivet av Jonas Ferry   
2007-02-17

I torsdags speltestade jag Noir-berättelsen "Dold kärlek" med Marco, Patrik, Rikard, Victoria från Team Noir, och konventsräven Gunnar. Det gick mycket bra, och nu vet jag att berättelsen kan leverera en rolig spelsession. Den ska dessutom testas externt för att vi ska vara säkra på att den fungerar även med en berättare som inte har skrivit berättelsen.

Jag vill inte prata för mycket detaljer om själva berättelsen innan GothCon, där man kommer att kunna spela den. Vad jag kan säga är att spelarna skrockade och gnuggade händerna av förväntan när de läste igenom personakterna inför spelsessionen.

Huvudpersonerna är medlemmar av en filmgrupp, och har alla sina goda och dåliga sidor. Det blev snabbt tydligt för spelarna att det inte skulle bli helt lätt att göra klart filmen.

Spelarna stod för den största dramatiken, medan jag skötte berättarpersoner och kastade in bomber när det behövdes. Spelarna överraskade mig flera gånger med att göra saker jag inte alls hade tänkt mig, men som ändå helt var i linje med deras huvudpersoner. Stämningen var hög och energisk.

Ödessystemet kom också till användning. Rikards huvudperson letade efter en berättarperson när Marco föreslog, "Lägg fyra poäng Öde och förändra situationen så att personen kliver ut framför dig". Sagt och gjort, Rikard betalade, beskrev hur personen klev ut och sedan hur huvudpersonen klippte till stackaren rakt i plytet. Berättarpersonen hade inte en chans!

Om man vill spelleda på konventet går det bra att att maila Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det eller kontakta mig via ett Privat Meddelande.

Diskutera den här artikeln på forumet. (5 inlägg)
Senast uppdaterad ( 2007-02-17 )
 
Nästa >
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?