Är du en författare? Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-03-25

Noir har emottagit mycket väl av både recensenter, som exempelvis på www.rollspel.nu och i Sverok-tidningen Signaler från Sverok, och läsare. Detta tycker vi i Team Noir är mycket glädjande och inspirerande och vi tackar för ert förtroende!

Arbetet med nästa stora boksläpp till Noir är i full gång. Boken, "Hoppets stad", beräknas anlända om ungefär ett år och kommer att bli en stadig lunta runt 200 sidor. Den kommer att innehålla glimtar från Sandukar. Alltifrån personligheter, berättelsefrön, platser och händelser observeras utifrån olika betraktares ögon. Målet är att ha ett mustigt, dystert och genomarbetat material som ytterligare förstärker alla aspekter av Imperiets Hjärta.

Diskutera den här artikeln på forumet. (4 inlägg)

Med i boken följer också en storslagna och dystopiska krönikan kallad Syndafallet, där huvudpersonerna snabbt befinner i en mycket omtumlande situation med ett enormt ansvar på sina axlar. Krönikan skrivs i huvudsak av Martin "Ripperdoc" Fröjd, med assistans av Jonas Karlsson. Som spelare av Martins tidigare verk till andra spel kan jag säga att det lär bli en resa bland högt och lågt och där massor av moraliska beslut måste fattas och frustrerande val måste göras – inte sällan i ett försök att välja det mindre av två dåliga skeenden.

Men året är 2007 och vår verklighet är annorlunda mot hur det var tidigare. Nu för tiden är det "communities", "virtuella världar" och "spelarskapat material" som anses vara hett. Vår egen tolkning på detta är att vi till Hoppets stad kommer att löpande öppna upp sektioner i boken för våra läsares fantasi och kreativitet. Under året kommer projektledaren Petter Nallo att ge mer information om hur detta går till, men om ni har idéer om Sandukar, fundera vidare så kanske just dina tankar blir till verklighet i en tryckt bok!

Under 2007 beräknas också en berättarskärm och tryckta personakter anlända. Vi vet i dagsläget inte riktigt när så sker, utan ber att få återkomma senare.

Nu närmast i tiden ligger Sveriges äldsta och största spelkonvent, Gothcon (www.gothcon.se), där en berättelse, "Dold Kärlek" kommer att utspela sig. Delar av Team Noir kommer också att närvara vid Neogames butik, agera berättare och även uppleva andra spel! (Personligen är jag mycket nyfiken på Järnringens SF-spel "Coriolis".)

 
< Föregående   Nästa >
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar

Glömt ditt lösenord?