Noirs-omslag

RÖSTER OM NOIR - Bästa rollspel 2006 enligt Fenix

Recension i Fenix (#2-07): ”Det mest innovativa spelet på tio år” ... ”Noir är en imponerande skapelse, rik på stämning och regelmässig smartness”.  -Fenix Rekommenderar!-

Recension i Signaler från Sverok (#51): "Stämningen och stilen som skaparna lyckas förmedla är fantastisk och inspirerande" ... "Allt som allt tycker jag att Noir är ett mästerverk och ett givet köp".

Noir SpelpaketRecension hos rollspel.nu: ”Det är ett riktigt bra rollspel, i en ypperlig förpackning” ... "Den är bland det snyggaste jag sett i rollspelsväg"

RÖSTER OM NOIR SPELPAKET

Recension i Signaler från Sverok (#58): "...fullständigt briljant..." ... "ett stämningshöjande måste".

Recension i Fenix"Lysande idé och bra genomfört." ... "det märks att konstruktörerna tänkt till lite extra".

Här finns en komplett förhandstittNoir.

 
Gothcon 2007 - en resumé Skriv ut E-post
Skrivet av Marco Behrmann   
2007-04-09

Frånsett feberfrossa under lördagen var det ett bra konvent (jag tackar kinesiska örter för snabb återhämtning) - Noir-scenariot "Dold Kärlek" hade närmare 30 lag som spelade (vilket medför att ca 10% av de reggade medlemmarna på konventet deltog!).

Diskutera den här artikeln på forumet. (3 inlägg)

Arrangemanget var mycket uppskattat och fick mycket goda omdömen. Jonas Karlssons berättelse och upplägget i Noir med spelarinflytande gjorde att många veteraner och nybörjare likaså slog upp ögonen för en ny typ av spelstil och spelmekanismer i ett svenskt rollspel. Många uttalade sig väldigt positivt över dessa innovativa lösningar som Noir presenterade på "ett snyggt och komplett sätt" (fritt citat). En eloge till Berättare Daniel som kom iförd en mycket snygg kritstrecksrandig kostym och fedora - mycket stilfult och läckert.

Torsdagen inleddes iaf med Puben där många och djupa samtal fördes med gamla bekanta och nykomlingar. Träffade Kim Vässmar som har en förkärlek för öl. Ripperdoc, CJ Ström, Nallo, David Hagman, mfl samtals med längre perioder. Fogge nickades till.

Fredagen var vigd åt "Dold Kärlek" men startade med att spela rollspel, ett friforms-cirkus-scenario med CoC-vibbar. Intressanta form-upplägg (som tre akter med nya spelledare och nya RPer i varje akt) som jag tyvärr tycker led lite av den korta totala speltiden om 5h. En del folk från rollspel.nu spelade Dold Kärlek och jag hälsade på JohanK, w176, Wilper, mfl som febern har ätit upp namnet på. Beklagar.

Lördag ägnades åt att ligga under täcket och lida...

Söndag var mer försäljning av Noir och Noir Statlig utgåva. Nästa hela lagret såldes slut, kul! Att många av köparna dessutom var sådana som fattade beslutet efter att ha spelat scenariot Dold Kärlek visar på att ett bra utfört scenario ger mycket positiva signaler. Och hur vet jag att det var spelare som köpte? Jo, för alla som spelade scenariot fick exklusiva Statliga Subventionsbevis (eg rabattchecker) vid införskaffande av spelet. Jag tipsade de övriga speltillverkarna på konventet om detta och de verkade nappa på denna enkla med geniala idé.

Överlag så var det väldigt trevligt och avslappnat att prata med de övriga tillverkarna av rollspel. Järnringen är som alltid hur trevliga som helst (och jag är förtvivlad över att jag var för sjuk för att testa Coriolis!) med Jocke, Mattias, Sabbe och Lilja som representanter. Eftersom Neogames (som distribuerade Noir låg sida-vid-sida med Riotminds så snackade jag en hel del med Magnus Malmberg - också han en utomrdentligt trevlig prick som har rätt inställning till saker och ting. Det vore kul om det gick och ordna samarbeten av något slag? ,-) Hälsade på Arfert men blev som sgat sjuk innan jag fick snacka mer med honom och när jag kom tillbaka hade han lämnat konventet - snopet... Slängde några ord med Noctum-Mischa också men det var alltför kort det också. Fenix-Anders är trevligt sympatisk som alltid men det var trist att Tove lämnade konventet så tidigt så det blev en hastig hälsning bara. Och som avslutning så språkades det en del med Krille Sundelin, mannen som tappar bitterhetspoäng för varje år som går - vilket både känns bra och även en smula vemodigt. ,-) Love you Krille!

Ett bra konvent, även med sjukdomar och lite faktiskt spelande, men en framgång för Noir och många roande och intressanta samtal, och även en del skvaller. Tills nästa gång!

 
< Föregående   Nästa >

Galleriet

spacer.png, 0 kB

Senaste forumsinlägg

Sv:Ny Skapa situation
matteo 16-09-18 05:47
Sv:Tillbaks till Sandukar!
matteo 16-09-18 04:36
Sv:Tillbaks till Sandukar!
matteo 16-09-02 18:14
Sv:Tillbaks till Sandukar!
Zodd 16-09-01 17:40
Sv:Tillbaks till Sandukar!
matteo 16-09-01 16:55
Tillbaks till Sandukar!
matteo 16-08-31 17:53
Sv:Teaser på nytt projekt
Grov 15-12-25 14:08
Mob City
Meketh 14-07-20 15:35
Sv:Teaser på nytt projekt
Wenner69 14-05-30 06:43
Sv:Teaser på nytt projekt
Lars 14-05-29 18:42
Sv:Tågresa genom Imperiet
MEmson 14-05-25 09:49
Sv:Tågresa genom Imperiet
MEmson 14-05-25 09:49
Lever Noir? Nkpng, Lnkpg, Sthlm, Skåne?
MEmson 14-05-25 07:11
Sv:Teaser på nytt projekt
Bentoni 14-05-16 07:41
Sv:Luftpirater och dylikt
Oden 14-03-23 19:12
Sv:Alternativa Initiativregler
Elias 14-03-18 23:09
Hem
Vad är Noir?
Produkter
Köpa Noir
Artiklar
Forum
Wiki
Team Noir
Ladda ner
Club Noir
Länkar
Bloggar
Senaste blogginlägg

Glömt ditt lösenord?
Undersökning
Vilket spelstil har ditt Noirspelande?
 
Prenumerera
Få de senaste Noir-nyheterna direkt till din nyhetsläsare: